Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

ZŠ Ostrov u Macochy >>> Aktuálně

Seznamovací dopoledne - 6. ročník

Seznamovací dopoledne - 6. ročník

3. 9. 2009
       Pro letošní nové šesťáky jsme připravili hned na druhý školní den několik her, které měly napomoct rychlejšímu seznámení žáků 6. ročníku mezi sebou. Jsou to žáci, z nichž mnozí se viděli poprvé a na které čeká náročný přestup na druhý stupeň.
       Aby se rychleji poznali a překonali počáteční rozpaky, přenesli se na chvíli do vzdálených zemí, kde je čekala nejedna zapeklitá situace a úkoly, které bylo potřeba vyřešit.
       Nejprve se rozehřáli při přetahování, pak se ocitli v poušti, kde potřebovali sehnat vodu pro svůj tábor. Oázu se studnou našli, ale neměli žádné jiné nádoby než lžíce. Úkol se podařilo splnit oběma skupinám, takže jejich tábory neumřely žízní.
       Další exotickou zastávkou bylo Španělsko, kde právě probíhaly býčí zápasy s toreadory. Naši šesťáci se neohroženě vrhli do arény, aby probodli rozzuřené býky. Tyto býky nám představovaly nafukovací balonky. Vlastně to nebyly balonky, ale býčí srdce. Hráči měli zavázané oči a měli podle odhadu dojít na místo, kde by měl být balonek, a zde měli jednu ránu dýkou. Orientace bez zrakové kontroly je velmi náročná, ale i tak se podařilo 8 býčích srdcí probodnout.
       Předposlední úkol byl prolézat úzkými mezerami žebříku, to aby hráči prokázali, že jsou mrštní a obratní.
       Poslední úkol byl na první pohled snadný. Byli jsme v amazonské džungli, a jediná záchrana před útoky dravých šelem bylo dostat se do bezpečí na vyvýšený ostrůvek. Ale to se snadno řekne. Ten ostrůvek byl velmi velmi malý. Tento úkol se nám nezdařilo úplně na výbornou splnit, protože ostrůvek byl opravdu malinký, takže nám vždycky maličko chybělo k tomu dostat se na něj všichni, ale děti se snažily a kdyby se někdy dostali do podobné skutečné situace, zachránili by se už určitě všichni.
       Tomuto typu her se říká Icebrakers - lamače ledů. Jejich cílem je překonat bariéry a umožnit rychleji navázat kamarádské vztahy s ostatními. A to se nám určitě podařilo. Zvlášť v poslední hře bylo vidět, že zpočátku spolupráce vázla, ale již při druhém pokusu se ukázalo, že se jedná o velmi schopnou třídu. Přejeme jim hodně úspěchů během školní docházky.
fotogalerie
videogalerie
Mgr. Karel Hasoň
tř. uč. 6. roč.

03. 09. 2009, Karel Hasoň
přečteno71679x, komentáře: 0
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:

Žádný komentář k článku
Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0140121s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.