Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

Mateřská škola >>> Akce MŠ

Kdo si hraje, nezlobí

Poslední dva týdny před prázdninami jsme pro děti připravili spoustu zábavy a činností. Vyhlásili jsme akci: Kdo si hraje, nezlobí.

Na pondělí jsme připravili zahradní slavnost. Naši přípravu - samotný program, občerstvení apod. však částečně pokazilo deštivé počasí. Proto kouzelným mávnutím se koberec ve třídě proměnil v louku, i sluníčko jsme si přivolali.

Přišli mezi nás maminky a kamarádi, kteří rádi hrají na kytaru, na foukací harmoniku i jiné nástroje a kteří zpívají pro radost.

Děti v kostýmech broučků, berušek, motýlků a kytiček si společně zazpívaly, zatančily, zacvičily, zahrály. "Sosáčkama" popíjely barevné šťávy, osvěžily se melounem a upečenými kytičkami. Párek v rohlíku přišel vhod každému.

V úterý přijely všechny děti (i p. učitelky) do školky na koloběžkách. Po svačince jsme společně objeli část vesnice. Do kopce to dalo zabrat, ale pobavili jsme se všichni.

Ve středu za námi přijely děti ze školky za Šošůvky. Společně jsme vyhlíželi policejní auto. Přijeli za námi policisté a psovodi se dvěma psy. Na hřišti jsme viděli ukázku práce se cvičnými psy. I když jsme se psů trošku báli, bylo zajímavé pro děti i ostatní přihlížející pozorovat, jak psy poslouchají svého pána.

Ve třídě si policistka p. Strejčková povídala s dětmi o práci policie, upozornila je na nebezpečné situace, se kterými se mohou děti setkat na ulici ( nemluvit s cizími lidmi, nehrát si na silnici?) Děti si prohlédly a vyzkoušely výstroj těžkooděnce. Neprůstřelná vesta, čepice i zbraň se líbila nejen klukům. děti si i prohlédly policejní auto.

Na čtvrtek se nejvíc těšili předškoláci. Večer jsme se sešli v obřadní síni. Po krátkém shrnutí života v MŠ děti pozdravil pan starosta. Děti předvedly krátké vystoupení a zodpovězením otázky splnily podmínky stát se školáky. Potom na ně byly pasováni. Šerpy, čepice, pamětní listy, knížky a keramický obrázek jim zůstanou na památku. Po večeři děti již tradičně odešly do školky. Tam na ně čekalo několik mladších, také odvážných kamarádů, aby strávily noc v MŠ. Pyžamová diskotéka, pohádka na dobrou noc a spinkat!

Školáci, hodně štěstí a radosti v 1.třídě!

Ráno nás probudilo sluníčko a zbytek dne byl tvořivý, radostný.

Na poslední červnové pondělí jsme vyhlásili sportovní den. Děti ve sportovním oblečení nastoupily na zelenou plochu a společně jsme si zacvičili aerobik, zahráli fotbal. Radost z pohybu nám opět překazil déšť. Ale i tak se všem cvičení líbilo.

Věřím, že dětem bylo po celý rok v mateřské škole dobře. Přeji všem hezké a slunečné prázdniny.


Obrázky přiložené k článku:
Zahradní slavnost                                                                Na koloběžkách                    Den s policií                                                        Pasování                                                            Sportujeme pro radost                                   

01. 07. 2009, Blanka Hejčová
přečteno71675x, komentáře: 0
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:

Žádný komentář k článku
Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0194361s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.