Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

ZŠ Ostrov u Macochy >>> Aktuálně

Výlet - 9. roč. ZŠ Ostrov

Výlet 9. ročníku

26. 5. 2009
       Pro deváťáky je připraven výlet do zajímavé lokality u našich východních sousedů, do Slovenského ráje. Podrobnosti jsou postupně zveřejňovány zde.
       Termín: odjezd st 10. 6. 2009 vlakem večer z Brna, z Ostrova a Vysočan busem v 19 h do Blanska, pak vlakem do Brna a odtud nočním vlakem do Popradu. Návrat v neděli 14. 6.2009 odpoledne.
       S sebou pláštěnku, peníze na cestu - koruny (společná jízdenka z Brna cca 400 Kč/os). Batoh - na záda (krosna, kletr apod.). Karimatka, spacák, stan (do skupiny). Spát budeme ve stanech v kempu.
       Oblečení: kraťasy, dlouhé kalhoty, tričko, mikina, větrovka, věci na spaní, dobré boty (pohory, příp. botasky, ne pantofle, lodičky, žabky a další podobné nesmysly). Rezervní boty - kdo chce, hodí se na odlevení nohám po celodenním chození, v případě promoknutí apod. Lze použít druhé botasky nebo sandály - řemínkové, opět ne pantofle (nedá se v nich jít). Pas, eura, zdr. pojištění do zahraničí, léky. Sluneční brýle, krém na opalování, jelení lůj, kšiltovka, baterka, osobní hygiena (ne šminky, denní, večerní, noční, ranní, dopolední a odpolední krémy a další zbytečnosti). Pláštěnka - nutná!!! Jídlo, PET láhev (1,5 l) na vodu.
       Další věci a informace budou zde v nejbližší době.
       Slovenský ráj je vápencová oblast jižně od Popradu, jsou zde nádherné hluboké soutěsky - tzv. tiesňavy. Trasy jsou vedeny podél toku potoků, místy se jde po břehu, místy po dřevěných lávkách, chodnících, občas i po železných žebřících. Jedná se o turistické cesty, na kterých se předpokládá pohyb normálních pocestných. Není potřeba žádné jištění, horolezecká výstroj apod.
       Že se jedná o cesty pro normální smrtelníky svědčí i to, že s námi půjde cca 7 leté dítě (to zde uvádím pro ty bábovky, kteří by měli strach z přílišné náročnosti).

Odjezd z Brna 21.02 h, příj. Poprad 5.57 h. Do Brna pojedeme busem 18.44 z Vysočan, 19.00 z Ostrova, z Blanska vlakem v 19.33h, příj. do Brna 20.02h. Zpět z Popradu v neděli 14. 6. 2009 v 13.25, příj. do Brna ve 20.38 h.

Pojištění:
Připojištění na cestu do zahraničí, sjednat buď v Blansku na pobočce VZP, stojí cca 20 Kč/den, platí se v hotovosti na místě,
nebo přes internet na generali.cz, v sekci on-line pojištění, vybrat cestovní pojištění. Dále postupovat dle pokynů na obrazovce. Platí se převodem z účtu, smlouvu a kartičku je nutno vytisknout a mít u sebe.

Peníze:
Ubytování 3 x 1,9 ?
stan 3 x 2 ? (rozpočítá se podle počtu spáčů ve stanu)
přesun z Popradu do Betlanovců cca 2 x 3 ?
vstup do parku 3 x 2 ?
jídlo - z vlastních zásob, něco si dokoupit cca 5 - 10 ?
celkem 25 - 35 ?
Vlak Brno - Poprad a zpět 430 Kč
cesta do Brna a zpět 50 - 100 Kč

Ubytování:
Odkaz na camp Betlanovce, ve kterém budeme ubytovaní. Cena za osobu je 1,90 ?, cena za stan 2 ?. Je vzdáleny cca 2 km od vstupu do Slovenského ráje. Protože je dál od vstupu na turistické cesty, je levnější než ty, co jsou přímo u cest v parku.

Stravování:
Svačina na cestu vlakem a snídaně z domu (buchty, řízky, sandwich apod.)
Potom buď si vzít všechno z domu (chleba, paštiky, sýry), nebo něco koupit na místě (rohlíky, chleba, zelenina apod.)
nebo vařit na vařičích - viz foto pod článkem
nebo vařit společně na ohni v kotlíku. Vezmem 1 kotlík, účastníci si vezmou jen lžičku, příp. hrnek - nerozbitný (plecháček, nerez, plast, ne porcelán - je navíc těžký). Každý by pak vzal podle rozpisu potraviny (těstiviny - vrtule, masovka, polívka ze sáčku apod.)

vařiče
seznam věcí

 

Mgr. Karel Hasoň
utř. uč. 9. roč.

05. 06. 2009, Karel Hasoň
přečteno71676x, komentáře: 0
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:

Žádný komentář k článku
Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0148351s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.