Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

Mateřská škola >>> Akce MŠ

Pálení čarodějnic 2009

Stalo se již tradicí, že naše MŠ pořádá v obci pálení čarodějnic. Letos před večerem se začali slétat čarodějnice na parkoviště u obchodu. Po krátkém představení - zavítala mezi nás opět Elvíra s dětmi, dále Kuřbaba, Zubejda, Saxana, Elizabet, Bára, Daniela, Adéla, Michaela, Dobroděj a spoustu bezejmenných čarodějnic, (bylo jich kolem 30) - jsme vyrazili. Signál přesně v 18 hod z hasičského auta, čaroděj Láďa nesoucí čarodějnici na upálení dal povel a celý průvod se dal do pohybu. Prošli jsme vesnicí na Výletiště pod lipama.

Tam nás čekal připravený areál. Plot byl ozdobený kresbami čarodějnic - výtvory dětí z družiny ZŠ pod vedením p. vychovatelky Kouřilové. Vatru i ohýnky tradičně připravili místní hasiči, kteří také celý večer, oblečeni v nových uniformách, vzorně dohlíželi na bezpečnost.

Jakmile začala hrát hudba (o tu se opět postaral p. Milan Včelař), začal rej čarodějnic. Tančilo se, soutěžilo, mlsalo. Každý, kdo se chtěl bavit, se bavil. "Mašinka" několikrát objela areál, čokoláda prý chutná všem, stejně jako buřty, které si opekl každý, kdo měl chuť. O občerstvení se postaral čaroděj Míša se svým pomocníkem Leem. Veselí a dobrá nálada nás doprovázela celý večer. Počasí se také vydařilo, (i když to nejprve vypadalo na pořádný liják), areál Výletiště pod lipama po delší době ožil. Zbývá jen vzkázat těm, co to letos nestihli: "Děvčata, připravte svá košťata, za rok opět odlétáme!" (Hochy a pány vezmeme taky!).

Chtěla bych poděkovat všem, kteří pomohli s organizací a přípravou akce: členům SPOZ, p.starostovi, hasičům v čele s p. Mynaříkem, p. Milanu Včelařovi, p.vychovatelce Kouřilové, vysočanské mládeži za pomoc při soutěžích, rodině Ševčíkové za zhotovení slaměné čarodějnice a ostatním, kteří přišli a bavili se.


Obrázky přiložené k článku:
                                                                                                                                                                       

04. 05. 2009, Blanka Hejčová
přečteno71676x, komentáře: 0
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:

Žádný komentář k článku
Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0175850s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.