Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

Zajímavé odkazy >>>

Modeláři vystavovali

Letecký modelářský klub Morava Vysočany uspořádal výstavu RC modelů v sále kulturního domu ve Vysočanech. Návštěvníci shlédli přes 70 dálkově řízených modelů letadel, raket, lodí a automobilů. Na výstavní ploše se sešly modely zhotovené členy klubu a exponáty zapůjčené modeláři z Blanenska, Prostějovska a Brna.

Vystaveným exponátům dominovaly obří modely letounů. Rozpětí křídel jednoho z nich - větroně DG - 300 Elan Acro dosahovalo 4 m. Nejmenším funkčním vystaveným exponátem byl dálkově řízený model tanku, který se vešel do krabičky od sirek.

Část výstavní plochy byla věnována modelům letadel pro začátečníky, které umožňují začínajícím získávat zkušenosti při pilotáži, než odpoutají od země konstrukčně i finančně náročnější letouny.

Vystavovatelé neopomněli předvést rozestavěné části letadel, plánky a technické výkresy, spalovací a elektrické motory i elektronické komponenty nezbytné k dálkovému řízení modelů. Prohlídky provázeli členové modelářského klubu odborným výkladem. K dispozici byla k nahlédnutí odborná literatura a časopisy. Výstavu provázelo promítání videozáznamů modelářských akci u nás i v zahraničí. Nechyběly krátké ukázky ovládání dálkově řízených modelů automobilů a vojenské techniky.

Patrně největší radost měly z prohlídky výstavy děti, pro které měli pořadatelé vyrobena malá letadélka - házedla. Přímo na místě si s nimi hrály nejen děti, ale i jejich rodiče. O havárie nebyla nouze, naštěstí měli pořadatelé po ruce dostatek lepidla.

Letecké modelářství a letectví vůbec má ve Vysočanech poměrně dlouhou tradici, která vedla v roce 2007 k ustavení klubu. Nově vzniklé uskupení sdružilo zájemce z Vysočan a Nivy, ke kterým se připojili modeláři ze Křtin. Část členské základny klubu působí i v Brně. Ve Vysočanech mají modeláři svoji základnu a díky ochotě obce, vlastníků pozemků a zemědělců mohou využívat malé letiště.

Letecký modelářský klub Morava se sídlem ve Vysočanech je otevřen všem zájemcům o letecké, lodní i automobilové modelářství. Více informací mohou případní zájemci získat prostřednictvím emailové adresy lmkmv@seznam.cz.
Členové klubu by na tomto místě velmi rádi poděkovali Obecnímu úřadu ve Vysočanech za vstřícné jednání a poskytnutí výstavních prostor.

František Prokeš

Foto:
Snímky z přístroje Canon S5IS - autor František Prokeš
Snímky z přístroje C 725UZ - autor Martin Boháč

 


Obrázky přiložené k článku:
                       

06. 05. 2008, Luděk Škaroupka
přečteno71675x, komentáře: 0
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:

Žádný komentář k článku
Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0149879s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.