Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.Oslava svátku maminekVýpadky stránek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

ZŠ Ostrov u Macochy >>> Aktuálně

Zprávy ze ZŠ Ostrov

Sběr papíru, nápojových kartonů a hliníku
        ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy organizuje každorocní sber papíru, nápojových obalu a nove i hliníku (napr. vícka od jogurtu, alobal apod.). 
       Sber probehne ve stredu 30. 5. 2012 v době od 16 do 17 hod. a ve čtvrtek 31. 5. 2012 od 7 do 8 hod. na obvyklém míste, tj. u bocního vchodu do školy (u točny autobusu). Starý papír prosíme přineste svázaný do balíku, nápojové kartony a alobal v igelitovém pytli. 
       Sběrem starého papíru pomáháme šetrit prírodu, a to hned dvakrát, jednak tríděním a následnou recyklací snižujeme množství odpadu, které by jinak skoncilo nekde na skládce, a jednak snižujeme nutnost neustále zvyšovat težbu dreva urceného na výrobu papíru. 
       Škola behem posledních dvou let přešla již téměř výhradně na používání recyklovaného papíru (tisk dokumentů, výukových materiálů, žákovské sešity atd.). 
       Z recyklovaných nápojových kartonů (TetraPak) je vyrobena napr. informační tabule o zapojení ZŠ Ostrov do sítě škol (Škola pro udržitelný rozvoj) usilujících o šetrný přístup k přírode. V úsilí o co nejšetrnější přístup k životnímu prostředí budeme i nadále pokracovat. 
       Lze tedy říci, že naše škola se nejen podílí na třídění a sběru odpadu, ale jde ve své snaze ještě dále, a to i k používání výrobků z recyklovaných materiálů. 
       Výtěžek ze sběru bude použit na zlepšení vybavení školy a nákup pomůcek (z minulých sběrových akcí bylo nakoupeno např. část vybavení nové školní posilovny). Za príspěvek ke sběru děkujeme jménem žáků a zaměstnanců školy.
Mgr. Karel Hasoň
ředitel školy

Přátelské volejbalové utkání
        18. května jsme s žáky z volejbalového kroužku vyrazili reprezentovat naši školu na přátelském turnaji ve Sloupě. Tohoto turnaje se zúčastnily školy z Jedovnic, Podomí, Křtin, Lipovce a Ostrova. 
       Konečně jsme mohli zúročit vše, co jsme se v kroužku naučili. Svou výbornou hru předvedli Petr Pernica, Adam Vágner, Tereza Štaffová, Karel Sehnal, Jan Bartoš a Karel Martinek v základní sestavě. Byli střídáni rovněž skvělými hráči Jakubem Hebelkou, Lenkou Pernicovou, Monikou Seemannovou, Marcelou Zouharovou a Denisou Buchvaldkovou. 
       I když jsme na turnaji skončili čtvrtí, tedy předposlední, nic to nemění na tom, že žáci hráli dobře, ukázali krásnou hru ?na tři?, nebáli se smečovat a blokovat. Už nyní se těší na další přátelské utkání s některou z okolních škol. 
foto
Mgr. Šárka Majkutová
vedoucí kroužku

Cirsiáda 2012
       Ve dnech 25. až 27. dubna proběhl již několikátý ročník přátelské vědomostně-dovednostní soutěže Cirsiáda. Akce se konala jako každoročně ve Sloupě. První den, tedy ve středu, se žáci utkali s žáky okolních škol (Jedovnice, Křtiny, Sloup, Podomí, Ostrov a Lipovec) v matematice a českém jazyce. Žáci naší školy získali tento den 5 medailí. A to 
Tereza Štaffová za 2. místo v matematice (8. roč.), 
Monika Seemannová za 3. místo v matematice (8. roč.), 
Jan Martinek za 3. místo v matematice (7. roč.), 
Lucie Ševčíková za 1. místo v českém jazyce (8. roč.), 
Klára Pekárková za 2. místo v českém jazyce (7. roč). 
       Tento den se navíc konala tzv. Ludolfiáda, novinka letošního ročníku. V soutěži šlo o to, zapamatovat si co nejvíce desetinných míst čísla pí. I když se nikdo z našich žáků neumístil na medailových pozicích, tak jim po právu náleží velká pochvala za to, že byli schopni se naučit téměř 150 desetinných míst Ludolfofa čísla. Jmenovitě jde o žáky Hanu Jelínkovou, Michala Hrazdíru a Jana Bartoše. 
       Ve čtvrtek naši školu reprezentovali žáci v předmětech anglický jazyk a výpočetní technika. V angličtině jsme opět zaznamenali úspěch v podobě druhého místa Kláry Pekárkové ze 7. ročníku. 
       Ani poslední den jsme si neutrhli ostudu a přivezli jsme opět medaili za druhé místo v dyslektické olympiádě, kde za nás soutěžili žáci Lenka Pernicová, Beata Doleželová, Václav Kubát, Andrea Vymazalová. 
       Poděkování samozřejmě patří i ostatním účastníkům této přátelské soutěže.
Mgr. Majkutová, Mgr. Chlupová, Mgr. Ševčíková, Mgr. et. Mgr. Skotáková, Mgr. Pelikán

Kroužek keramiky
       Základní a Mateřská škola v Ostrově u Macochy Ve školním roce 2011/2012 žáci MŠ a ZŠ mohli pracovat v kroužku keramiky a zdravotní tělesné výchovy. 
       Do keramiky se přihlásilo celkem 20 žáků. Žáci jsou rozděleni do tří skupin, a to na začátečníky, mírně pokročilé a pokročilé. Začátečníci zpočátku z vyváleného plátu vykrajovali různé tvary, později již z hlíny tvarovali jako ostatní dvě skupiny. Všechna tři skupiny jsou velmi šikovné a tvoří hezké keramické práce. V příštím školním roce přibereme nové zájemce a stávající mohou pokračovat. 
       Práce nám vypaluje p. Huťková ze ZŠ DL. Děkuji za tuto vstřícnost p. Huťkové i ředitelce PaeDr. Podsedníkové. 
fotogalerie
Mgr. Ivanka HUdcová
vedoucí kroužku

Kroužek základní tělesné výchovy
       Do základní tělesné výchovy se přihlásilo 16 žáků. Zpočátku měla být utvořena skupina ze šestiletých a sedmiletých dětí. Dnes máme děti od pěti do 10 let. Je to velký věkový rozdíl, ale děti to zvládají velmi dobře. 
       Od začátku kroužku je u nich vidět velký pokrok jak v individuálním cvičení, tak i v kolektivních hrách. Nejoblíbenější jsou pro všechny soutěživé hry. Snaží se cvičit velmi pěkně a do soutěží se zapojují se správným sportovním zápalem. 
       V příštím školním roce bych si přála vytvořit skupinu z předškoláků a žáků 1. a.2. třídy. Pokud budou zájemci i z vyšších ročníků, tak je rádi přibereme. 
fotogalerie
Mgr. Ivanka HUdcová
vedoucí kroužku

Oznámení - volné pracovní místo
       Základní škola a Mateřská škola Ostrov u Macochy oznamuje, že od 1. 8. 2012 přijme zaměstnance na uvolněnou pracovní pozici uklízečky. Platové podmínky dle platných předpisů. 
       Další informace lze získat na tel. 516 444 319 nebo na e-mailové adrese zsostrovum@zsostrovum.cz. 
       Případní zájemci hlaste se prosíme na uvedené emailové adrese do 31. 5. 2012.
Mgr. Karel Hasoň
ředitel školy

Fotografováná dětí
       V úterý 22. 5. 2012 proběhne tradiční fotografování dětí. Paní fotografka vyfotí společné fotografie jednotlivých tříd. Pro zájemce bude možné nechat si zhotovit i fotografie menších skupinek spolužáků či jednotlivců. 
       Připravené fotografie budou po vyhotovení předány třídními učiteli žákům (přibližně do 10 - 12 dnů).
Mgr. Karel Hasoň
ředitel školy

Projekt Čtení pomáhá
       Na začátku byl vtipný klip písně KNIHA KNIH (Mr. ČTI-WO) od skupiny NIGHTWORK. V závěru klipu se objevil odkaz na webové stránky projektu ČTENÍ POMÁHÁwww.ctenipomaha.cz. Se zvědavostí jsme otevřeli stránky tohoto projektu, který se žákům zalíbil. 
       O co tu jde? Žák si z daného seznamu knih jednu vybere a přečte si ji. Když správně zodpoví otázky, které se k ní vztahují, získá 50 Kč. Částku si nemůže hotově vybrat, ale věnuje ji na některou charitativní činnost, která je zde uvedena. 
       Tímto způsobem získávají pomoc např. děti se zdravotním postižením, děti z dětských domovů, z Afriky, ? Žáky 5. ročníku, kteří se do projektu zapojili, oslovil nejvíc projekt na výcvik asistenčního psa Bruta. 
       Samozřejmě, že žáci nezůstali jen u jedné knihy a pustili se s chutí do čtení dalších knih. Úžasné je, že i čtením se dá někomu jinému pomoci a přinést mu radost.
Mgr. Jaroslava Hasoňová
třídní učitelka 3. a 5. ročníku

Zeměpisná olympiáda (krajské kolo)
       Ve středu 18. 4. 2012 se na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity konalo krajské kolo zeměpisné olympiády všech věkových skupin. Naše škola měla zastoupení v kategorii C Honzou Vintrem, který patřil k pravidelným účastníkům krajského klání v posledních třech letech. I v tomto posledním roce se mu podařilo proklouznout do užšího výběru Jihomoravského kraje a dosáhl pěkného desátého místa. 
       Chtěl bych mu tímto poděkovat za účast, domácí přípravu na obě kola a popřát mu do příštích let další úspěchy v zeměpisu. 
výsledková listina
Mgr. Libor Pelikán
uč. zem.

27. 05. 2012, Karel Hasoň
přečteno71678x, komentáře: 0
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:

Žádný komentář k článku
Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0134571s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.