Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

ZŠ Ostrov u Macochy >>> Aktuálně

Šamalíkova míle - Ostrov u Macochy slaví 100 let povýšení na městys

Pro někoho je rok 2012 rokem obav z možného konce světa, pro někoho je to rok nových začátků. Pro Ostrov u Macochy je to jubilejní rok stého výročí povýšení obce na městys. Při této příležitosti uspořádala ZŠ Ostrov u Macochy ve spolupráci s Úřadem městyse v pátek 4. 5. 2012 první ročník běžeckých disciplín s názvem "Šamalíkova míle". 
       Prvního ročníku tohoto běžeckého závodu se zúčastnili žáci mateřské a základní školy v Ostrově u Macochy i děti z dalších škol. Soutěžilo se v několika kategoriích od nejmenších po nejstarší. Nejkratší trasa měřila 100 m, nejdelší 10 km. 
       Pozvání do Ostrova a záštitu nad touto akcí přijal radní pro školství v Jihomoravském kraji, senátor a první náměstek hejtmana Ing. Stanislav Juránek
       I přes zdravotní handicap se aktivně zapojil do jedné z disciplín Šamalíkovy míle, kterou byl běh pro úplně nejmenší - maminky s kočárky a čestné hosty. Ochotně se také ujal vyhlášení královské disciplíny - běhu na 10 km. 
       Sportovní akce nese čestné pojmenování podle významné osobnosti regionu, rodáka z Ostrova u Macochy, dlouholetého starosty obce a poslance Národního shromáždění Josefa Šamalíka (1875 - 1948), který se významným způsobem zasloužil o rozvoj regionu (např. elektrifikace obce, zpřístupnění jeskyní Balcarky a Císařské pro veřejnost aj.). 
       Připomenutí významného rodáka spolu s oslavou 100. výročí povýšení obce na městys formou příjemného odpoledne spojeného s během dětí i dospělých snad pomůže podpořit objevování vlastních kořenů a kladného vztahu k rodnému kraji. 
       Přítomnost zástupce kraje zase prohloubila těsnější vztahy mezi místní a krajskou samosprávou. 
       Celou akci doprovázel také kulturní program, který připravili pod vedením svých vyučujících žáci ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy a taneční orchestr ZUŠ Jedovnice spolu s žáky místní pobočky ZUŠ. 
       Již nyní Vás srdečně zveme na příští ročník Šamalíkovy míle. 
fotogalerie
Mgr. Karel Hasoň
ředitel školy

16. 05. 2012, Karel Hasoň
přečteno71676x, komentáře: 0
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:

Žádný komentář k článku
Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0602651s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.