Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

Sport >>> Fotbal

Fotbalový turnaj ve Vysočanech

Dne 17.7.2005 se uskutečnil na hřišti ve Vysočanech fotbalový turnaj.

Turnaj byl z původně stanoveného data 10.7.2005 kvůli špatnému počasí přesunut. Tentokrát počasí přálo. Možná bylo fotbalistům někdy až moc horko a písečná pláž na našem hřišti byla tvrdá jako beton, i přesto mohli diváci vidět zajímavá utkání.

V prvním utkání jsme se utkali se sousední Šošůvkou. V první půli se nám dařila kombinace, dostávali jsme se do šancí, ale proměnili jsme pouze jednu. Poločas tak skončil 1:0. Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem přidat nějaký gól a tím si zajistit postup do finále. Ale prvních deset minut jsme naprosto vypadli z koncentrace, soupeř získal pokutový kop, ze kterého vyrovnal stav a zanedlouho nato po chybě zvýšil na 2:1. Poté jsme sice chtěli vyrovnat, ale snaha byla místy až příliš křečovitá. Několik střel zpoza pokutového území, několik slibných akcí, ale žádná gólová akce. Zápas skončil 2:1 pro Šošůvku.

V druhém utkání se střetnul Ostrov u Macochy s Drahanami. Utkání to bylo zajímavé, bylo k vidění docela dost šancí na obou stranách, ale padli pouze dva góly. Na každé straně jeden. Utkání tak skončilo 0:0. Podle propozic turnaje v takovémto případě přichazejí na řadu divácky velmi atraktivní pokutové kopy. V nich zvítězil Ostrov a o druhém finalistovi a stejně tak o našem soupeři bylo rozhodnuto.

Třetí utkání turnaje - Vysočany vs. Drahany. V tomto utkání se nám podařilo vstřelit tři góly a zaslouženě jsme tak vyhráli 3:0. Soupeře jsme sice přehráli docela jednoznačně, ale nutné dodat, že za stavu 2:0 chytnul náš brakář Konečný penaltu, čímž nás podržel. V tomto utkání také padnul asi nejhezčí gól celého turnaje, když se z dvaceti metrů, krásnou přizemní střelou trefil přesně k tyči Jirka Hejč. (Tím pádem se mohl oholit - sázka).

Finále mezi Šošůvkou a Ostrovem se hrálo docela opatrně. Útoky obou mužstev končili v prvním poločase spíše ve středu hřiště. V druhém poločase se však začali objevovat gólové akce. Ty však zůstávali nevyužité. Za zmínku stojí střela levačkou šošůvského Obalila, které jen těsně minula branku a pak také několik střel ostrovských hráču Zouhara a Hudce, které mladý talentovaný šošůvský gólman pochytal. Když už to vypadalo, že se budou zase kopat penalty, podařilo se Ostrovu dát gól. Dle mého názoru si Ostrov vítězství zasloužil, protože zvášť ke konci zápasu měl několik dobrých příležitostí. Zvítězil tak na obou turnajích - v Ostrově i u nás ve Vysoačanech.

1) Vysočany - Šošůvka 1:2 (branky: Zouhar Jan - Mikulášek Martin, Mikulášek Michal)

2) Drahany - Ostrov 0:0 (penalty 1:3)

o 3. místo: Vysočany - Drahany 3:0 (braknky: Slouka Josef, Přibyl Martin, Hejč Jiří)

finále: Šošůvka - Ostrov 0:1 (branka: Zouhar)

Rozhodčí: Flek, Svoboda, Jalový

Sestava Vysočan:
Šebela Viktor, Konečný David - Štefančík Štefan, Kosek Laďa, Ševčík Josef, Svoboda Richard, Rudolf Petr, Závodný Milan - Hejč Jiří, Hejč Tomáš, Slouka Tomáš, Zouhar Jan, Kouřil Martin - Slouka Josef, Přibyl Martin

Celkové třetí místo je pro nás zklamáním. Určitě jsme pomýšleli výš. Momentálně víme kde nás nejvíc tlačí bota. Mužstvo se stále sehrává, hráči mění posty. Doufáme, že do začátku sezony vstoupíme již podle našich představ.


18. 07. 2005, Tomáš Hejč
přečteno71675x, komentáře: 0
tisk informační e-mail
(zpracováno za 0.0132830s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.