Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

Historie >>> Vysočany

Pozdravení z Molenburka do Jičína k svátku pohádek.

Pěkný páteční podvečer přímo vybízel k malé procházce. Pomalu, hodinu po hodině omezoval poslední hodiny léta podzim, který nám darem přináší krásné počasí. Tak jsem neodolal a vypravil se po dlouhé době na malou procházku. Nejprve jsem se  vydal virtuálně, v myšlenkách, do města Jičína, města pohádek, kde se každoročně slaví svátek pohádek. Zastavil jsem se také krátce v lese Řáholci, kde bydlí loupežník Rumcajs a odtud jsem se rád vracel do našeho Molenburka, kde byla také taková malá slavnost pohádky. Tak jsem šel pomalu do našeho lesa k cestě do Baldovce a tam jsem potkal knížete pána s velectěnou vznešeností nejmilostivější paní kněžnou. Pan kníže byl tentokrát velmi milý, přívětivý, na moji supliku, zda se s ním mohu vyfotografovat přátelsky pokynul a dovolil. Také paní kněžna byla velmi přívětivá, milá a dokonce nás pohostila čerstvě upečenými koláči. Oba očekávali početnou družinu poddaných, ale hlavně ty nejmenší, děti z Mateřské školy. Pokračoval jsem dál podle šipky na kraj lesa do molenburského Řáholce, kde bydlí loupežník Rumcajs. Ten právě opravoval boty a Manka zametala před obydlím. Také mě vlídně přijal, pozdravení opětoval a nabídl opravit boty. Bohužel jsem mu nedal vydělat a to si budu hodně dlouho vyčítat. Máte-li chvilenku čas, tak se také přeneste na chvilečku do pohádky a podívejte se jak to tam vypadá.
 

Soubory přiložené k článku:
1148.pps

24. 09. 2011, Antonín Jirůšek
přečteno71678x, komentáře: 1
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:


yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy napsal(a):
16. 2. 2012 16:20:12


sssssssssssss

Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0143211s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.