Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

ZŠ Ostrov u Macochy >>> Aktuálně

Přehled událostí ZŠ Ostrov

Projekt Schola naturalis - článek v tisku

29. 5. 2011
       Dne 26. 5. 2011 informoval Deník na titulní stránce o významné události, týkající se naší školy. Tento článek přinesl informace o dotaci z fondů EU pro naši školu (2 mil. Kč) a zejm. o tom, že budou využity na vybudování učebny environmentální výchovy a nákup moderní výpočetní techniky, elektronických mikroskopů, digitálního fotoaparátu, kamery, interaktivní tabule, interaktivních učebnic a celé řady dalších pomůcek, včetně např. meteostanice, která spolu s ostatními pořízenými pomůckami výrazně zlepší možnosti moderního způsobu výuky a umožní žákům seznámit se s environmentální tematikou. 
O environmentální problematice více viz environmentální výchova nebo environmentalismus. 
       Tyto finanční prostředky podpoří již dlouhodobě využívané aktivity spočívající zejm. v co nejtěsnějším provázání teorie s praxí (např. hojné exkurze, vycházky spojené s pozorováním atd.) 
       Díky dotaci bude na naší škole vyučovat rodilý mluvčí, čímž dojde k dalšímu zkvalitnění výuky, v tomto případě konkrétně angličtiny. Rovněž dojde k prohloubení odborné kvalifikace učitelů, takže žáky budou vyučovat vzdělanější pedagogové. 
       Získání této dotace byl velmi dlouhý a náročný proces, a byl umožněn zejména dobrou prací celého učitelského týmu, proto mohl být projekt, který naše škola podala, doporučen komisí několika nezávislých hodnotitelů. 

(Hodnocení projektů probíhá ve 4 kolech a je vybráno pouze několik nejkvalitnějších projektů - jedním z nich je i projekt ZŠ Ostrov Scola naturalis. 
V současné době čerpáme ještě jednu dotaci z fondů EU - Peníze do škol, známější pod názvem Šablony. Jedná se o výrazně zjednodušený způsob získání dotace, neprobíhá žádné složité schvalování a sestavování detailní žádosti, rozpočtu, výčtu aktivit atd. Škola pouze vyplní na internetu předpřipravenou žádost o dotaci a peníze dostane /Projekt je určen pro všechny základní školy v ČR/. Z těchto finančních prostředků budeme pořizovat speciální odbornou učebnu humanitních předmětů a angličtiny, vybevenou počítači, interaktivní tabulí a další audiovizuální technikou). 

Článek v Deníku

Mgr. Karel Hasoň
ředitel školy


CIRSIÁDA

27. 5. 2011
       Ve dnech 18. ? 20. května 2011 proběhla na ZŠ ve Sloupě už pošesté Cirsiáda v českém jazyce, matematice, anglickém jazyce, informatice a dyslektická Cirsiáda. 
I letos získala naše škola několik velmi pěkných umístění, čímž navázala na úspěchy z minulých ročníků a potvrdila tak vysokou kvalitu připravenosti žáků naší školy:
  • V ČJ ? 7. ročník ? 3. místo Monika Seemannová

  • V AJ ? 6. + 7. ročník ? 2. místo Klára Pekárková, 3. místo Monika Seemannová

  • 8. + 9. ročník ? 3. místo Jana Pekárková

  • V dyslektické Cirsiádě ? 2. stupeň ? 2. místo
    Za zmínku stojí určitě i další místa obsazená v 1. polovině:
  • - 4. místo Tereza Štaffová v M
  • - 6. místo Andrea Vymazalová v M
  • - 7. místo Lucie Štefančíková v AJ
  • - 7. ? 8. místo Marcela Zouharová v ČJ
  • - 8. místo Jan Vintr v ČJ
  • - 9. místo Veronika Ovadová v ČJ
Všem žákům děkujeme za vynikající reprezentaci naší školy.

Za kolektiv učitelů Mgr. Věra Chlupová


Turnaj v přehazované škol Cirsia

25. 5. 2011 
logo 
       Dne 13. 5. 2011 proběhl v naší škole turnaj v přehazované žákyň základních škol z Podomí, Křtin, Lipovce, Sloupu, Jedovnic a Ostrova. Soutěžilo se celkem ve dvou kategoriích.
       Děvčata 6. a 7. ročníku sváděla boj o pohár v tělocvičně kulturního domu. Po skvělých výkonech všech družstev se zlaté štěstí usmálo na tým z Ostrova, který dokázal porazit všechny zúčastněné. Žákyně 8. a 9. ročníku hrály na venkovním hřišti u školy. Přestože několik hodin před zápasem vydatně pršelo, podařilo se nám hrací plochu zachovat suchou, což přispělo ke klidnému průběhu celého turnaje. Zlatý pohár si v této kategorii odvezly žákyně ZŠ Podomí, které rovněž neztratily v zápasech ani jeden bod, čímž si zajistily suverénní vítězství. 
       Chtěla bych poděkovat všem hráčkám, které bojovaly ze všech sil, a rozhodčím, kteří splnili svou roli na jedničku. V neposlední řadě patří dík také kuchařkám, jež připravily malé občerstvení a velmi chutný oběd. 
       Pevně věřím, že se tímto podařilo nastartovat novou tradici v rámci škol Cirsia, a že se při stejné příležitosti uvidíme v Ostrově i příští rok. 
Fotogalerie (1) 
Fotogalerie (2)

Mgr. Petra Ševčíková
uč. Tv


Výlet první třídy

24. 5. 2011
       Ve dnech 29.-30. května prožívali prvňáčci svůj první společný třídní výlet. Ubytováni byli na místní faře v Ostrově u Macochy. Během dne navštívili jeskyni Balcarku a hráli různé společenské či sportovní hry. Večer měly děti táborák u ohně, opékání špekáčků a zpívání s kytarou. Zpívání děti velmi bavilo. Naučily se spoustu nových písní. Na závěr dne čekala děti tajemná stezka odvahy, kdy měly podle svíček najít poklad. Po celém dni byli prvňáčci tak unaveni, že se schoulili do svého "spacáku" a spokojeně usnuli. Přestože to pro některé prvňáčky byla první noc, kterou prožili mimo domov bez svých rodičů, zvládli vše v pořádku bez problémů. Po probuzení začali prvňáčci řešit "důležitou" otázku, a to, kdy zase budeme spát na faře :-) 
Fotogalerie

Mgr. Veronika Gajdošíková
tř. uč. 1. roč.


Návštěva ilustrátora knih

24. 5. 2011
       Dne 17. 5. 2011 zavítal mezi žáky prvního stupně ilustrátor z Prahy, pan Jiří Fixl. Během zajímavého povídání se děti dozvěděly spoustu zajímavých informací o tom, jak vzniká ilustrace do knih, jak dlouho taková ilustrace trvá, či to, jak se vůbec samotný Jiří Fixl stal ilustrátorem. 
       Na konci přednášky samozřejmě nesměla chybět společná fotka. 
Fotogalerie

Mgr. Veronika Gajdošíková
tř. uč. 1. roč.


Vystoupení ke dni matek

24. 5. 2011
       Ke svátku maminek připravili žáci naší školy sérii vystoupení, a to neděli 8. 5. 2011 v Ostrově, kde byla hlavním organizátorem ZUŠ Jedovnice, pobočka Ostrov. Vystoupili zde žáci školy navštěvující ZUŠku spolu s žáky 1. ročníku pod vedením p. uč. Gajdošíkové a dětmi z mateřské školky pod vedením p. uč. Vondrové a Nečasové. 
       V tentýž den proběhlo i představení pro maminky ve Vysočanech, kde spolu s žáky ZŠ Vysočany a MŠ Vysočany vystoupili i žáci naší školy (2. a 3. ročník s divadelním příběhem o objevení Ameriky Kryštofem Kolumbem, příběh s dětmi secvičila p. uč. Kuchařová). 
       V neděli 15. 5. 2011 organizovala naše škola spolu s MŠ Krasová vystoupení věnované maminkám, tentokrát ve Vilémovicích. Během pestrého programu vystoupili žáci MŠ Krasová se sérií písniček a tanečních sestav, své umění předvedli děti navštěvující ZUŠ Jedovnice, pobočka Ostrov a žáci naší školy včetně školní družiny. Střídala se pásma básniček, písní a divadelních představení. Velkým zpestřením bylo i číslo s ukázkou street dance. 
       Za dobrou organizaci a bezchybný průběh celého vystoupení patří velký dík p. uč. Chlupové, p. uč. Markové, p. uč. Sotolářovi a p. uč. Hrazdírové. Další poděkování patří pedagogům, kteří s dětmi nacvičili jednotlivá čísla a připravili veškeré rekvizity. 
       Z těchto představení, které si žáci společně se svými vyučujícími připravili speciálně k příležitosti svátku maminek, přinášíme několik fotografií. 
Fotogalerie - Ostrov 
Fotogalerie - Vysočany 
Fotogalerie - Vilémovice (1) 
Fotogalerie - Vilémovice (2) 
Fotogalerie - Vilémovice (3) 
Fotogalerie - ZŠ Krasová

Mgr. Karel Hasoň
ředitel školy


Ukázky slohových prací žáků

23. 5. 2011
       Ukázky slohových prací žáků 8. a 9. ročníku ? téma libovolné, slohový útvar líčení. Posuďte sami, jak se jim povedly. 

Dolažalová Dana 
Hebelka Jakub 
Jelínková Hana 
Keprtová Aneta 
Ovadová Veronika 
Pekarková Jana 
Pernica Lukas 
Sekaninová Veronika 
Škvařil Petr 
Štefančíková Lucie 
Martínek Karel

Mgr. Věra Chlupová
Učitelka Čj

 


05. 06. 2011, Karel Hasoň
přečteno71677x, komentáře: 0
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:

Žádný komentář k článku
Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0144689s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.