Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

ZŠ Ostrov u Macochy >>> Aktuálně

Přehled událostí ZŠ Ostrov

Den Země
4. 5. 2011
       Letošní Den Země jsme oslavili tradičně uklízením všeho, co na zem nepatří. Začali jsme od školy směrem ke kinu, nezapomněli jsme také na okolí kostela a fary. 
       Po hodině a půl jsme táhli plné igelitky odpadků ke škole, kde jsme tímhle ?pokladem? naplnili dva obrovské pytle!!! Tak doufáme, že příští rok to už bude alespoň o pytel méně! 
Fotogalerie
Za 2. a 3.ročník
Mgr. Iveta Kuchařová tř.uč.

Jedovnická kuňka
3. 5. 2011
       20. dubna 2011 proběhla v Jedovnicích tradiční soutěž škol Cirsia ve zpěvu ? Jedovnická kuňka. Letošního ročníku se zúčastnilo cca 50 soutěžících ze všech škol Cirsia. Písničky v podání jednotlivých účinkujících měly velmi vysokou úroveň a rozhodování poroty o tom, kdo se umístí na jakém místě, bylo značně obtížné. Nakonec se porota složená ze zástupců jednotlivých škol Cirsia dohodla na konečných výsledcích a mohlo dojít k vyhlášení a předání diplomů a cen těm nejlepším z nejlepších. 

Z naší školy se na velmi pěkných místech umístili: 

Veronika Sekaninová 1. místo (3. kategorie ? sólo) 

Daniela Hudcová 3. místo (2. kategorie ? sólo) 

Vymazalová, Beáta Doleželová, Klára Pekárková 1. místo (kategorie trio) 

Velké poděkování patří především ZUŠ Jedovnice (Základní umělecká škola) - organizátorům této tradiční pěvecké soutěže za vynikající organizaci a provedení celé soutěže a především všem účinkujícím za skvělé výkony. 
Fotogalerie 
Jedovnická kuňka - text
Mgr. Karel Hasoň
ředitel školy

Zeměpisná olympiáda na kraji
2. 5. 2011
       Dne 7. 4. 2011 se uskutečnilo krajské kolo zeměpisné olympiády na Biskupském gymnáziu v Brně s nejlepšími zeměpisci jednotlivých okresů. Účastníci měli prokázat široké znalosti o regionech Evropy a České republiky. Jan Vintr, zástupce naší školy v kategorii C si vedl vcelku úspěšně. 
       První část bez atlasu Honza vyhrál s 41 body a v třetí praktické části skončil na třetím místě s 33 body. Nepovedla se mu pouze druhá část, kde skončil na 10. místě s 44 body. Díky tomu nakonec vybojoval 6. místo ze 14 účastníků s celkovým počtem 114 bodů. Za pedagogický sbor Honzovi gratuluji k pěknému umístění a těším se na další účast v příštím roce. Výsledky jsou zde.
Výsledková listina
Mgr. Libor Pelikán
uč. zeměpisu

Tvorba tematických map
2. 5. 2011
       V hodinách zeměpisu jsme procvičovali práci na tvorbě tematických map. Využili jsme internetové zdroje a vytvořili tabulky států Evropy s největší rozlohou a s nejvyššími počty obyvatel. Graficky jsme zpracovali jednotlivá data do sloupců a nanesli na slepou mapu. Nejvíce se práce povedla Vaškovi Michelfeitovi. V budoucnu se zeměpisná práce ve škole bude orientovat na práci na PC a na program Google Earth spolu s jeho využitím i v dalších předmětech. 
staty Evropy
Mgr. Libor Pelikán
uč. zeměpisu

Scholička zpívá
2. 5. 2011
       Při příležitosti velikonočních svátků vystoupila naše scholička na mši dne 24.4. 2011. Děti ukázaly, že na zkouškách, které každé pondělí mají, poctivě cvičí a trénují. Všem patří jak mé poděkování, tak především poděkování lidí, kteří osobně přišli s tím, že už se těší na další naše vystoupení. 
Fotogalerie
Mgr. Veronika Gajdošíková
tř. uč. 1. třídy

Prvňáčci vystupují babičkám a dědečkům
2. 5. 2011
       Dne 24.3. 2011 vystupovala první třída v budově Kina Ostrova u Macochy. Tam měli schůzi senioři Ostrova u Macochy. Prvňáčci měli připraveno bohaté pásmo písniček, básniček a tanečků. Závěrem také zahráli pohádku s názvem Řípa velká jako Říp. Vystoupení se jim velmi povedlo. Odměněni byli nejen sladkostí, ale především velkým, upřímným potleskem. 
Fotogalerie
Mgr. Veronika Gajdošíková
tř. uč. 1. třídy

Velikonoce z vršků od PET lahví
2. 5. 2011
       Celá naše škola se neustále zapojuje do sbírání vršků od PET lahví. Tyto vršky nyní opět použili žáci první třídy. Pomocí nich vyzdobili výstavní síň. Jako námět si vzali blížící se Velikonoce. V síni můžete vidět nádobu, ve které jsou velikonoční vejce, či kuřátka, procházející se po zelené trávě. 
Fotogalerie
Mgr. Veronika Gajdošíková
tř. uč. 1. třídy
 
 

Beseda na téma ELEKTRO
19. 4. 2011
       Dne 29. března proběhlo na naší škole setkání zástupců Integrované střední školy v Sokolnicích s žáky 7. a 8. ročníku v rámci projektu Moje volba ? moje budoucnost. Byly představeny jednotlivé obory a následné možnosti uplatnění. 
       Za skvělou skutečnost považuji to, že kromě vyučujícího přijeli také dva studenti výše zmíněné školy, kteří přímo pohovořili o svých zkušenostech, názorech a pocitech. Zajímavostí byla ukázka robota, který reagoval na zadané pokyny, dále pak předvedení ochranného obleku při práci s vysokým napětím atd. 
       Na závěr již tradičně proběhla zpětná vazba, která nás informuje o tom, co si žáci zapamatovali, jak je beseda zaujala, co by případně příště ocenili. 
Fotogalerie
Mgr. Petra Ševčíková
koordinátorka EU projektu Moje volba - moje budoucnost

Výtvarná soutěž
19. 4. 2011
       Žáci naší školy ve věku jedenácti až patnácti let se zapojili do soutěže ?Život se zvířaty?, která proběhla pod záštitou MŠMT. Úkolem bylo výtvarně ztvárnit dané téma pomocí různých technik s výjimkou reliéfních. Každá škola mohla poslat maximálně 10 děl. V první příloze fotografií můžete vidět kresby, které byly do této soutěže vybrány. Druhá příloha vám přiblíží práci v hodinách výtvarné výchovy šestého a sedmého ročníku. 
Fotogalerie 
Fotogalerie 
Fotogalerie
Mgr. Petra Ševčíková
učitelka Tv

Spolupráce MŠ Ostrov u Macochy a MŠ Vysočany
19. 4. 2011
       Mateřská škola Ostrov u Macochy přijala pozvání od Mateřské školy Vysočany ke společnému zhlédnutí divadelního představení Zemanova divadla. Představení seznámilo děti se svátky jara a tradicí Velikonoc. Ještě před jeho začátkem však na děti čekal bohatý doprovodný program. 
       Společně jsme navštívili vysočanskou zemědělskou farmu, kde nám paní majitelka ukázala vybavení statku, postroje na koně a samozřejmě i zvířátka s mláďaty. Děti měly možnost si vše osahat a vyzkoušet. 
       Navštívili jsme také tamní kostel, kde nám poskytl poutavý výklad pan farář Marcel Javora a seznámil děti jak s akustikou kostela, tak s různými druhy obřadních oděvů a jejich částmi. 
       Poslední zastávkou před začátkem divadelního představení byla výrobna hřebíků, kde si děti prohlédly výrobní prostory i samotnou výrobu. 
       Jelikož nám přálo počasí a všechna navštívená místa děti zaujala, vraceli jsme se domů s dobrou náladou a pocitem dobře stráveného času. Budeme se těšit na některou z dalších společných akcí, příště třeba u nás v Ostrově. 
Fotogalerie
Jaroslava Vondrová
učitelka MŠ

Začínáme s powerjógou
19. 4. 2011
       V současné době se snažíme oživit hodiny tělesné výchovy netradičním cvičebním stylem ? powerjógou. Jde o pozice, které využívají klasickou jógu, jsou plynule opakovány jedna za druhou s prvotním zaměřením pozornosti na dech. Touto soustředěností je docíleno uvolnění a relaxace. Uvolňuje se, protahuje a posiluje celé tělo. Powerjóga zlepšuje flexibilitu, sílu, zachovává přirozenou hybnost kloubů, vyrovnává skoliotické držení těla, zlepšuje hybnost a pružnost páteře, průtok energie tělem, ovlivňuje peristaltiku a trávení. Fakt, že cvičení není tak snadné, jak na první pohled vypadá, poznaly žákyně 6. a 7. ročníku. Foto přiloženo. 
Fotogalerie
Mgr. Petra Ševčíková
učitelka Tv

Tři čuníci nezbedníci
19. 4. 2011
       30. března žáci MŠ Ostrov a MŠ Krasová jeli na toto představení divadla Radost v Brně. Velmi hezká pohádka o třech čunících, kteří si stavěli domečky na zimu a hlavně proti vlkovi. Každý to vzal po svém , podle svých možností a hlavně pracovitosti. Jeden stavěl dům ze slámy, druhý ze dřeva a třetí z cihel. Vlk zbořil domeček ze slámy i ze dřeva, ale domeček z kamene se mu nepodařilo zbořit. V tom domečku bydlel čuník Boubelka, který nakonec přijal i své kamarády.
       Děti si odnesly hezké vzpomínky na čuníky a hlavně na zlého vlka, který dovedl vylekat nejen čuníky, ale i diváky v prvních řadách. 
Obrazová příloha 
Mgr. Hudcová I.

Olympiáda z českého jazyka
19. 4. 2011
       22. března 2011 se konalo okresní kolo olympiády v českém jazyce. Jako nejlepší ze školního kola se zúčastnila Lucie Štefančíková z 9. ročníku. Skončila na 11. místě. Děkuji Lucce za reprezentaci školy. 
Mgr. Věra Chlupová
učitelka čj

Vybíjená v Lipovci
19. 4. 2011
       Dne 11.3. proběhl turnaj ve vybíjené v rámci škol Cirsia. Chtěla bych poděkovat žákyním 6. a 7. ročníku, které dobře reprezentovaly naši školu. Jejich výkon, který byl umocněn obrovskou snaživostí, byl skvělý. Velký dík patří rovněž organizátorům celé akce. 
Mgr. Petra Ševčíková
učitelka Tv
 


07. 05. 2011, Karel Hasoň
přečteno71676x, komentáře: 0
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:

Žádný komentář k článku
Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0147450s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.