Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

Historie >>> Molenburk

Okolo Molenburka tekla voda čisťounká

Moje kniha "Okolo Molenburka tekla voda čisťounká???."
 

Když jsme připravovali knížku Karla Hudce"Okolo Molenburka teče voda čisťounká" do tisku, tak jsem se rozhodl, že také napíši něco z mých vzpomínek a také o tom jak to vypadá v Molenburku dnes. Moji přátelé mi to také po vyprávění o starých časech doporučovali. Když jsem knížku vydal, byl o ní zájem a tak po uveřejnění knížky Karla Hudce v obecních stránkách, jsem se rozhodl ji uveřejnit a dát možnost těm, kteří projeví zájem si tuto moji knížečku prolistovat nebo dokonce přečíst.

Možná si také někteří znich hlavně ti starší, zavzpomínají na své mládí a vybaví se jim pěkné vzpomínky. Přeji pěknou zábavu.


Soubory přiložené k článku:
992.pdf

05. 03. 2011, Antonín Jirůšek
přečteno71676x, komentáře: 1
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:


pamětník Vl... napsal(a):
11. 3. 2011 21:45:45


Kniha mě svým obsahem zaujala také poučila a líbí se mi.Jsem jen o několik roků mladší jako autor knihy"Okolo Molenburka tekla voda čisťounká" a při čtení těchto řádků v knize, se mi vybavují vzpomínky na tehdejší dobu a poměry v obci. My starší můžeme srovnávat život v té době, který byl pro mnohé obyvatele Molenburka a okolí velmi těžký a náročný. Také poválečné období, kdy se rodiny vracely do svých vyrabovaných domovů bylo velmi těžké.. My starší, si všeho více vážíme, protože můžeme porovnávat tehdejší dobu s tou dnešní. Přesto, jak je vidět, tak obec se po několika létech rozrostla a také zkrásněla. Důkazem toho je mnoho přiložených fotografií, které vystihují průběh budování a historie obce. Věřím, že autor dal svou knížkou cenné poučení hlavně mladým lidem v obci.




Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0140550s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.