Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

ZŠ Ostrov u Macochy >>> Aktuálně

4. místo v celostátním kole zeměpisné olympiády

16. 5. 2010
       Dne 6. 5. 2010 se konalo dlouho očekávané celostátní kolo v zeměpisné olympiádě v Plzni na tamní Západočeské univerzitě. Katedra geografie Pedagogické fakulty tam již po několikáté uspořádala olympiádu těch nejlepších zeměpisců z celé republiky. Do tohoto úzkého výběru se dostali pouze nejlepší borci ze všech krajů z ČR a mezi nimi byl i Jan Vintr ze ZŠ Ostrova u Macochy.
       Cestovali jsme do Plzně již den předtím, abychom byli na soutěž připraveni. Samotná soutěž začala 6. 5. v 8:30 a byla opět rozdělena do 3 pracovních částí. Výsledky byly zveřejněny až v 17:00, proto jsme si čekání zpříjemnili v zábavném technologickém parku ?Techmánie? v prostorách bývalého podniku Škoda Plzeň.
       Zveřejnění výsledku se konalo v hotelu Continental a mělo slavnostní nádech a také proč ne, když se zde sešla mladá a nadějná zeměpisná elita národa. Po zveřejnění výsledků jsme byli velice nadšeni, že se Honzovi podařilo vybojovat pěkné 4. místo a tím potvrdit, že do této elity právem patří.
       Nerovné podmínky
       Bohužel dojem z celé akce nám zkazila obstrukce ze strany pořadatelů. V 3 části byl puštěn cestovatelský videozáznam a na základě něho, měl být doplněn text. Honza však kvůli sluchové vadě videozáznamu nerozuměl.
       Na tuto skutečnost byli tvůrci zadání včas z naší strany upozorněni, aniž by sjednali adekvátní nápravu. Bohužel ani po mém následném upozornění, že Honza v tomto případě nemá stejné podmínky jako ostatní, nedbali mé opakované výzvy a k této komplikaci se zachovali lhostejně.
       Při rovných podmínkách a Honzově zeměpisné kvalitě, bych si dovolil tvrdit, že by určitě atakoval pozice stupně vítězů.
       Nicméně však Honza Vintr obstál v té nejlepší konkurenci a potvrdil, že ne náhodou dosáhl takového úspěchu. Vždyť ze všech žáků z každé kategorie, kteří byli vysláni z Jihomoravského kraje, dopadl vůbec nejlépe.
       Cestu s námi také absolvoval tatínek Honzy Vintra, který se postaral o dobrou náladu a pohodu v našem ?mini zeměpisném týmu?.? Za všechny, kteří se podíleli na tomto velkém úspěchu, bych rád poděkoval a největší dík patří samotnému Honzovi za vynikající reprezentaci školy.
diplom     výherní cena   fotogalerie   Vysledky z finále, Plzeň 2010.pdf

Mgr. Libor Pelikán
uč. Zeměpisu

       Chtěl bych na tomto místě vyslovit poděkování panu učiteli Liboru Pelikánovi, který se Honzovi věnoval a pomáhal mu s přípravou na všechna kola této soutěže. Je to i potvrzení jeho odborných a padagogických dovedností, které se zúročili v dobré přípravě našeho reprezentanta na tuto zeměpisnou olympiádu.
       Poděkování patří také rodičům Honzy za zázemí a všem, kdo mu k těmto výborným výsledkům pomohli.
       Ale především bych chtěl blahopřát Honzovi za skvělé výsledky a poděkovat mu za vynikající reprezentaci naší školy.
       Ve fotogalerii si můžete prohlédnout obrázky z průběhu celostátního kola zeměpisé olympiády, přiblížit si atmosféru slavnostního předávání cen výhercům rektorem plzeňské univerzity a také pár fotek z oslav výročí ukončení 2. světové války, kterou připomínalo několik tanků americké armády.

       V následujících dvou článcích se vracíme k úspěchům Honzy z okresního a krajského kola, díky čemuž se probojoval až do celostátního utkání.
Mgr. Karel Hasoň
ředitel školy

FANTASTICKÝ VÝSLEDEK V KRAJSKÉM KOLEM ZEMĚPISNÉ OLYMPIÁDY A POSTUP DO CELOSTÁTNÍHO KOLA
21. 4. 2010
       Krajské kolo v zeměpisné olympiádě proběhlo v duchu těch nejlepších zeměpisců ze základních škol a gymnázií z celého kraje. Prověřování se opět skládalo ze 3 částí (práce s atlasem, práce bez atlasu, praktická část).
       Honza Vintr převedl ještě lepší výkon než v okresním kole a v ostré konkurenci nejlepších zeměpisných kapacit v kraji, vyhrál s celkovým ziskem 92 bodů. Předvedl nejstabilnější výkony ve všech třech částech své kategorie. Bude tak bojovat s nejlepšími studenty v České republice o primát nejlepšího zeměpisce v ČR.
       Jménem celého pedagogického kolektivu gratulujeme.
Vysledky krajské kolo 2010
Mgr. Libor Pelikán
učitel zeměpisu

Jan Vintr a jeho úspěch v okresní zeměpisné olympiádě
21. 4. 2010
       Dne 17. 3. 2010 se konalo okresní kolo zeměpisné olympiády v prostorách ZŠ Sušilova v Boskovicích. Olympiáda byla velice náročná, skládala se z 3 testových částí - práce s atlasem, práce bez atlasu a praktické části.
       V první části byl Honza bezkonkurenční a suverénně vyhrál, v druhé části se podělil o druhé místo, pokulhával pouze v poslední, nejtěžší praktické části z aměřené na práci s GPS, která není doposud běžnou součástí výuky zeměpisu na základních školách. Bodový součet všech tří částí ukázal konečný výsledek.
       Jan Vintr potvrdil svoji extratřídu a ve své kategorii skončil na druhém místě v okrese o půl bodu za vítězem, proto přejme Honzovi hodně štěstí v krajské kole, které se bude konat 13. 4. 2010 v Brně. Na výsledky se můžete podívat zde.
diplom
Honza s diplomem
Vysledky okresní kolo 2010
Mgr. Libor Pelikán
učitel zeměpisu

17. 05. 2010, Karel Hasoň
přečteno71676x, komentáře: 1
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:


Radek Přibyl napsal(a):
18. 5. 2010 08:37:20


Honzovi gratulace!

Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0141990s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.