Úvodní strana Obecní úřadÚřední deskaPovinné údajeStatistické údajeInformace OÚRegistr oznámeníDopravaSPOZKnihovnaCzechPOINTÚzemní plánVeřejné zakázkyProfil zadavateleArchiv veřejných zakázekZastupitelstvo obceSamosprávaRozpočtyVyhláškyUsneseníHistorieMolenburkHouskoVysočanyZastupitelstva obceFotogalerieKultura v obciSportInformace TJFotbalStolní tenisHokejAtletikaTriatlonPosilovnaMateřská školaInformace MŠAkce MŠBaby klubFotogalerieZŠ VysočanyZŠ Ostrov u MacochyAktuálněRada školyZŠ SloupFarní úřadVlastní webČČKHistorie MSDarování krveSDHMolenburkHouskoSkautský oddílSvaz tělesně postiženýchČeský svaz včelařůFirmy a službyZajímavé odkazyStránky obceZměnit styl
   Server spuštěn 11.4.2005

   Aktuální články
Pozvánka na utkání stolního tenisuPečení perníčkůSILVESTR 2012Výsledky 6.kola stolního tenisuPutování za stříbrnou podkovou
   Nejčtenější články
Kostely a kaple v Brně.CzechPOINTOslava svátku maminek
   Kalendář akcí
<< Září 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
   Hledání článků

Mateřská škola >>> Akce MŠ

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic je jednou z velmi starých tradic, která se v okolních vesnicích slaví již spoustu let. V naší obci jsme ji započali v roce 2004 a jak bylo vidět tento pátek, těší se i u nás oblibě čím dál většího množství dětí, rodičů a ostatních občanů obce, kteří se chtějí bavit.

Stejně jako loni, i letos si dali dostaveníčko všichni čarodějnice a čarodějové v 17.30 hodin před samoobsluhou, odkud pak společně na svých košťatech letěli na výletiště, kde pro ně byl připraven pestrý program. V čele průvodu sám Pan velký čaroděj Láďa, který nesl velkou slaměnou čarodějnici, ta byla později podle dle starého zvyku upálena. Celkem průvod čítal přes 70 čarodějnic různého věku v překrásných kostýmech.

Na výletišti se svým programem vystoupily dvě skupiny čarodějnic - skupina Kamarádi (pod vedením slečny Petry Pořízkové) a žáci místní ZŠ (pod vedením paní učitelky Bejčkové). A bylo se na co dívat! Jejich tanec okouzlil a dobře naladil všechny přítomné. Na plotě byly vystaveny tématické obrázky, které opět namalovali žáci se školní družiny pod vedením paní vychovatelky Kouřilové.

Kdo měl chuť, mohl si zasoutěžit a bavit se. Sešla se spousta lidí, opékaly se buřty, tančilo se, děti řádily, dospělí se bavili do pozdních hodin. Nálada byla po celý večer veselá jak se patří. Věříme, že i vám se akce líbila.

Děkujeme obecnímu úřadu za podporu při organizování akce, hasičům - zajistili vatru, ohýnky a požární dohled během celého večera, rodičům - prodávali občerstvení, Milanu Včelařovi - za hudbu a ozvučení.

Děkujeme všem, kteří nás podpořili. V příštím roce se těšíme opět nashledanou.

Budeme rádi, pokud se k akci vyjádříte v komentářích.


Obrázky přiložené k článku:
                                                                                                                                   

02. 05. 2010, Blanka Hejčová
přečteno71675x, komentáře: 3
tisk informační e-mail

Komentáře k článku:


Milan napsal(a):
5. 5. 2010 15:56:56


Děkuji tímto za pořadatele této akce za zapůjčení ozvučovací aparatury :-)

.. napsal(a):
4. 5. 2010 15:22:38


Děkujeme TJ za půjčení ozvučení...nebo,že by nebylo TJ!

Kluk napsal(a):
4. 5. 2010 08:27:29


No já si myslím, že je škoda to, že po odstoupení pana Hejče z TJ se MŠ k TJ otočila zády, jenže kdyby to tak dělal každý, tak bychom daleko nedošli....jinak asi podařená akce...

Názory čtenářů v komentářích nejsou názory provozovatele webu, a ten za jejich obsah neodpovídá. Komentáře mohou být kdykoliv smazány.

Nový příspěvek:
(zpracováno za 0.0195341s)
provozuje Obec Vysočany (server spuštěn 11.4.2005)
Veškerá autorská práva vykonává provozovatel. Jakékoliv užití článků či fotografií, ať již v tištěné nebo elektronické podobě je bez souhlasu provozovatele zakázáno.